Congratulations you played yourself

Door Koffie op zaterdag 18 december 2021 09:02 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 6.441Intro
Soms kom je op internet een practical joke tegen waarvan je denkt 'oh boy dat moet ik ook eens flikken bij iemand'.
Zo kwam ik de 'Endless singing card" tegen. Een verjaardagskaart die 'happy birthday' zingt, je kent ze vast wel van vroeger.
Maar aan deze kaart zat een twist: vlak voor het opsturen trekt je een beveiliging eruit die er voor zorgt dat de volgende keer dat de kaart geopend word het zingen niet meer stopt. Ook niet als je de kaart dicht doet.
Als bonus zit er in de binnenkant glitter verstopt, dus mocht de ontvanger de kaart uit ergernis uit elkaar slopen dan zit hij ook nog eens onder de glitter.Na wat zoeken vond ik een shop die ze in Nederland verkocht, dus direct een kaart besteld. Ik wist namelijk al exact voor wie deze kaart moest zijn, vriendje RobIII. Dus braaf wachten tot het zijn verjaardag was om die kaart op de post te doen. Ik kon niet wachten!
Belangrijk detail: Ik ben 11 dagen na Rob jarig. Onthoud dat even ..

Voor de duidelijkheid: Rob, een aantal (ex) tweakers mods en ik zijn in het dagelijks leven bevriend met elkaar en hebben zo meerdere malen per dag 'app contact' met z'n allen.

De kaart is aangekomen
De kaart was keurig geprepareerd volgens beschrijving en in een enveloppe gedaan. Samen met een cadeautje is dit ingepakt en het hele pakketje is verstuurd naar Rob.
Helaas waren er dit keer geen problemen met PostNL waardoor het pakje een dag te vroeg aan kwam. Ik kreeg een verbaasd appje van Rob.
Snel uitgelegd dat hij het pas op zijn verjaardag mocht open maken, het liefst even met een unboxing filmpje.

De volgende dag ontvingen we dus een filmpje waarin hij het pakje opende en de kaart liet zingen welke niet meer stopte. Oh wat een enorme lol hadden wij met zijn allen in de groep.
Hardop uitgesproken dat we benieuwd waren hoe lang de batterij het zou volhouden, dus daar moest Rob ons maar af en toe over informeren.
Grap geslaagd: gelachen, lol gehad en iedereen vond het leuk. 10/10 would do it again.

The endless singing card
In de dagen erna kon de lol niet op. Rob stuurde vrijwel iedere dag een filmpje van een huiselijke situatie waarin hij de kaart tot vervelens toe weer tegenkwam: Op het toilet, in de kofferbak van zijn auto, in de schuur ... je snapt het wel.
Deze kaart was iedere euro dubbel en dwars waard zoveel lol leverde dit voor iedereen op.
Sterker nog: ook in andere app groepen had ik de grap verteld en stuurde ik af en toe de filmpjes door. We gierden het uit als kleine kinderen.

Een week later was Rob even op de koffie bij me (goh, toevallig ..) en hadden we het ook nog even kort over de kaart, wat was dat een leuke grap.

En dan ben je zelf jarig
Anderhalve week na het versturen van de kaart was ik zelf jarig. Zonder te weten wat er zich die dag allemaal zou afspelen vertrok ik naar werk (lees: ik liep in joggingbroek van de woonkamer naar mijn werkkamer want we werken allemaal thuis tegenwoordig) en begon aan mijn werk.

In de loop van de ochtend kwam mijn zoon binnen met de vraag 'heb jij nu van Rob zo'n zelfde kaart voor je verjaardag gehad? Ik zou zweren dat ik dat melodietje net ergens hoorde'
Omdat ik in een Teams meeting zat heb ik dat redelijk weggewimpeld met de opmerking dat ik zo'n kaart niet heb en dat ik nu even druk was.
Even later kwam hij toch weer terug, hij hoorde toch écht dat geluidje. Helaas zat ik nog steeds in een meeting.

Een half uurtje later kwam hij toch weer mijn kamer binnen. Dit keer had hij iets in zijn hand en vroeg 'wat IS dit?!'Inmiddels zat ik niet meer in een meeting dus kon ik eens uitgebreid kijken wat het was. Ik herkende natuurlijk al snel de componenten: een 18650 batterij met een speakertje, een ESP8266 en nog wat losse componenten, dit alles bij elkaar gehouden door vakkundig geplaatste tiewraps en schildertape Terwijl ik er naar stond te kijken begon de 'hardware van Frankenstein' happy birthday te zingen.
Op dat moment wist ik genoeg .. ik was genadeloos teruggepakt. Wat een lul. Ik hou van die vent :D

Rewind naar het ontvangen van de kaart
Ken je die Hollywood films waar aan het eind van een succesvolle con het hele stuk nogmaals afgespeeld word, maar nu met uitleg hoe ze het voor elkaar kregen?
Datzelfde overkwam mij dus nadat we allemaal uitgelachen waren om deze zeer zorgvuldig en goed uitgepakte payback.

Uiteraard herkende Rob bij het uitpakken direct om wat voor kaart het ging, en instant ontstond er een plannetje in zijn hoofd. Dat plannetje heeft hij dezelfde dag nog tot uitvoer gebracht.
Álle filmpjes die wij in de loop van de week dagelijks opgestuurd kregen? Die bleken dus in een uurtje even snel achter elkaar opgenomen te zijn.
Hij had zelfs een administratie aangelegd met daarin welke filmpjes er waren in welke situatie en welke al verzonden waren. Zo kon hij eventueel op de actualiteit inspringen en ook voorkomen dat hij een filmpje dubbel zou versturen.

Samen met mOrPhie is hij aan de gang gegaan om met het hart van de kaart (de chip en het speakertje) een internet of things versie te maken.
Dagenlang zijn ze bezig geweest om het ontwerp te bouwen met iedere keer weer een nieuwe verbetering die het beter of energiezuiniger maakte.
Ik heb mij laten vertellen dat het device wat bij mij verstopt was inmiddels build v4.0 als naam had.

Er is zo verschrikkelijk veel werk en tijd in dit project gestoken, daar kun je alleen maar trots op zijn. Kosten noch moeite gespaard om dit plan te laten slagen.
Een greep uit wat er allemaal aan te pas kwam:

- Een Grafana dashboard
- Voorgeprogrammeerde wifi credentials (want een goede vriend weet je wifi gegevens :P )
- Diverse hardware fails, weer opstaan en opnieuw beginnen
- Een github pagina
- Een call home functie waarbij de server bepaald of er een deuntje afgespeeld mag worden
- 5 rollen tape
- 3 dozen tiewraps
- 4 keer vingers aan elkaar gelijmd
- 2 keer vingers verbrand aan 't soldeerijzer

Wanneer bovenstaande informatie dan bij je binnensijpelt, word het dus niet gewaardeerd als je opmerkt dat je het wat tegen vind vallen:
Koffie schreef op maandag 13 december 2021 @ 13:15:
nu ik het zo lees vind ik het wel een beetje teleurstellend dat er niet een fatsoenlijke behuizing ge-3D-print is en er geen fatsoenlijke product website bestaat :P
Want dat trek je de beerput dus écht open:
RobIII schreef op maandag 13 december 2021 @ 13:16:
Kosten:
2x Wemos (1 total loss, 1 ligt nu in Lelystad)
Stuk of 6 diodes, stuk of 5 transistors, shitton aan ducttape, schilderstape, bedrading, soldeertin. Een SHITTON aan tijd (20+ uur), 4 keer m'n vingers aan elkaar gelijmd. 2 keer m'n takke verbrand aan 't soldeerijzer. Oh en ondank dat ik met Dennie besproken had dat dit NOOIT naar buiten zou komen: Ik heb de print uit jouw kaart uiteindelijk toen ik de constructie voor de zoveelste keer uit elkaar haalde omdat er weer iets bedacht werd wat 't beter zou maken gebroken (dat ding is flinterdun). Dus ik heb OOK nog een nieuwe kaart a €17,- (€20,90 inc. verzendkosten) mogen bestellen. En dus WEER zo'n kaart mogen open snijden.

En
Dus
TWEE
KEER
ALLES
ONDER
DE
GLITTER
GEHAD
TIEFUSLUL

EN DAN KOM JIJ MET "TELEURSTELLEND DAT HET NIET FATSOENLIJK GE-3D-PRINT IS!?!?!?!
ARE
YOU
FUCKING
KIDDING
ME?
😡
Je zult begrijpen, het was nog lang onrustig in de app groep ;)


@Rob en Dennie: dank voor deze briljante prank ik heb de ballen uit mijn broek gelachen, kudo's voor het doorzettingsvermogen

Rob heeft ook nog een stukje geschreven over het project zelf: https://blog.robiii.nl/20...battery-shield-v3-su.html neem daar ook even een kijkje :)

Volgende: (Update 24-05) Brand: hoe je wereld er anders uit ziet in 15 minuten 19-04 (Update 24-05) Brand: hoe je wereld er anders uit ziet in 15 minuten
Volgende: Project qnap.zip 02-'21 Project qnap.zip

Reacties


Door Tweakers user RobIII, zaterdag 18 december 2021 11:18

:D _O- _O- Je was ZO lief toen je elke keer moest schateren om zo'n filmpje omdat je kaart 't "nog steeds deed" terwijl de kaart nooit langer dan een uur geleefd heeft O+ <3 _O- :')

Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 18 december 2021 15:32

Maar nu weten we dus nog niet hoe lang die batterij het vol houdt 😞

Door Tweakers user Silent7, zaterdag 18 december 2021 17:49

Blokker_1999 schreef op zaterdag 18 december 2021 @ 15:32:
Maar nu weten we dus nog niet hoe lang die batterij het vol houdt 😞
18650 cell? die doen het echt heel lang
Prachtige blog, hartverwarmend de vriendschap erin te lezen!

Door Tweakers user RobIII, zondag 19 december 2021 02:29

Blokker_1999 schreef op zaterdag 18 december 2021 @ 15:32:
Maar nu weten we dus nog niet hoe lang die batterij het vol houdt 😞
Voorlopig nog wel even :P

Door Tweakers user Skyrunner, zondag 19 december 2021 10:09

Deze grap gaat zeker op de harde schijf!

Well played Sir, both of you.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 19 december 2021 10:19

Silent7 schreef op zaterdag 18 december 2021 @ 17:49:
[...]

18650 cell? die doen het echt heel lang
Prachtige blog, hartverwarmend de vriendschap erin te lezen!
Nee, de originele kaart natuurlijk. Die zou het echt geen dagen uithouden volgens mij, maar dat moet ook niet. Ik verwacht dat de meeste mensen die binnen het uur wel moe zijn.

Door Tweakers user Koffie, zondag 19 december 2021 10:29

Blokker_1999 schreef op zondag 19 december 2021 @ 10:19:
[...]
Nee, de originele kaart natuurlijk. Die zou het echt geen dagen uithouden volgens mij, maar dat moet ook niet. Ik verwacht dat de meeste mensen die binnen het uur wel moe zijn.
De verkoper heeft het over 'minstens 3 uur', dat vond ik wat laag ingeschat. Ik was dus helemaal in mijn nopjes dat hij het na een week nog steeds deed, maar toen wist ik nog niet dat ik keihard voorgelogen was door mijn beste vriend (inmiddels dus een vage kennis) :P

Maar Rob kennende heeft hij de originele onderdelen vast nog wel, en zou hij er best nog wel eens een experiment mee kunnen doen door te kijken hoe lang hij er zijn Tesla mee kan opladen (Y

Door Tweakers user DonJunior, zondag 19 december 2021 15:01

Wat een heerlijke, echte Tweakers, blog. Heb echt met veel plezier gelezen.

Door Tweakers user Gymnasiast, zondag 19 december 2021 19:36

Zoveel toewijding, enkel om iemand goed terug te pakken, echt heerlijk. Dit is wel één van de leukste Tweakblogs van dit jaar. :D

Door Tweakers user harley, zondag 19 december 2021 23:27

Heb me echt kapot gelachen en inderdaad leukste tweakblog van het jaar!

A die effort !


Door Tweakers user RobIII, zondag 16 januari 2022 12:11

En na een kleine push eindelijk @Koffie zover gekregen een autopsie te doen op het beestje :P En daarmee kwam 't project écht tot een eind.


...or... did it? O-)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.